Schumacherova zpětná vazba zapůsobila i na FIA

Ředitel týmu Mercedes GP Nick Fry se nestačí divit schopnostem Michaela Schumachera. A není sám, zpětná vazba sedminásobného mistra světa zapůsobila v Malajsii také na představitele FIA.

"Michael je podle mě pozoruhodný," uvedl Fry pro Autosport. "Dokonce i tento víkend byla jeho zpětná vazba na úrovni, jakou jsem nikdy předtím neviděl. A to nejen na poradách. Když si nasadíte sluchátka, slyšíte úžasné věci. Při jízdě v kvalifikaci poskytoval téměř komentář. FIA, která také poslouchá (rádiovou komunikaci), byla rovněž v úžasu, že může jezdec něco takového dokázat."

"V každém závodě se učí více a více, všechno si postupně sedá. Ale to jste určitě očekávali. Z toho, co se událo v Malajsii, byl zklamaný, ale takové věci se občas stávají. Znovu si odnesl to dobré a já bych ho nepodceňoval."

Schumacher musel v Sepangu odstoupit kvůli uvolněnému kolu, a letos poprvé tak nedovezl žádné body. Jeho kolega Rosberg získal pro tým první pódiové umístění, přesto Mercedes zaostal za očekáváními. Do sezóny vstoupil jako obhájce titulu, ale o vítězství zatím bojovat neodkáže. Fry zdůrazňuje, že zatím.

"Máme velmi silný tým a podceňoval by nás jen blázen," řekl. "Máme výborné lidi. Řekl bych, že v Rossovi pořád máme nejlepšího vůdčího technika, máme nejlepší automobilku, nejlepšího dodavatele motorů ve formuli 1 a fenomenální jezdce."

"To všechno znamená, že budeme silní. Co se týče peněz, máme prostředky na to, abychom odvedli velmi dobrou práci. Jsem velký optimista. Letos budeme silní. Jestli dokážeme vyhrát (šampionát), kdo ví, ale myslím, že budeme vpředu nebo velmi blízko."

Doporučujeme

Články odjinud