Schumacherova mluvčí varuje veřejnost před spekulacemi

Schumacherova mluvčí varuje veřejnost před spekulacemi

Lidé, kteří se zajímají o Schumacherův zdravotní stav, by se měli spoléhat pouze na informace předávané lékaři a managementem zraněného.

Situace kolem Schumachera zůstává stabilní. Sedminásobný mistr světa, který měl včera pětačtyřicáté narozeniny, je stále v umělém spánku a v kritickém stavu. 

"Michaelův stav zůstává kritický, je nicméně stabilní. Rádi bychom zdůraznili, že jakékoliv zprávy, které nepochází od lékařů ani od Michaelova managementu, je nutné považovat za nevěrohodné a spekulativní. Po konzultaci s lékařským týmem se neočekává, že by příští tisková konference byla svolána dříve než v pondělí. 

Kamera z Michaelovy helmy byla rodinou dobrovolně předána vyšetřovatelům. Není pravdou, že se tak stalo proti její vůli. Stále žádáme o respektování soukromí Michaelovy rodiny," řekla Sabine Kehm.

V souvislosti s tímto prohlášením je proto nutné přistupovat s velkou opatrností ke spekulacím, podle kterých lékaři začínají uvažovat o Schumacherově probuzení. Schumacherův přítel Phillipe Streiff, sám bývalý závodník, měl dokonce novinářům říci, že Schumacher již není v ohrožení života.

Že média umí zraněným sportovcům pěkně zavařit, ví i Robert Kubica, jehož kariéra pilota formule 1 skončila velmi vážným zraněním v rally:

"Byl jsem v podobné situaci a dokážu si představit, že média pro něho i pro jeho rodinu a blízké přátele umí připravit hodně těžké chvíle. Přeji mu to nejlepší. Držím palce, aby se zotavil a všechno bylo v pořádku."

Doporučujeme

Články odjinud