Schumachera smolný konec kariéry nedeprimuje

Schumachera smolný konec kariéry nedeprimuje

Závěr sezony 2012 je v podání Mercedesu vskutku mizerný, sedminásobný mistr světa naposledy bodoval ve Velké ceně Itálie.

Michael Schumacher se musí potýkat s vozem, který je v současnosti výkonnostně na hranici, možná i za hranicí bodované desítky. K tomu musel překousnout také řadu technických potíží a jiných smolných situací. Přesto prý nevěší hlavu.

"Není důvod být frustrovaný. Je to prostě součást procesu, do kterého jsme se zapojili. Na začátku roku to vypadalo opravdu dobře. Jenom nám zkrátka ujel vlak a nestačili jsme na soupeře v rychlosti vývoje. Nebylo by tedy logické, kdybychom se tvářili překvapeně nebo rozladěně tím, co se děje. Je to jen přirozený důsledek dění. 

Nejdůležitější je zjistit, jak s tím můžeme něco udělat. To je to hlavní, na co se teď soustředíme," prohlásil Schumi.

Schumacher má před sebou poslední tři závody v královně motorsportu. V aktuálním pořadí mistrovství světa je na čtrnáctém místě se 43 body na kontě. Formuli 1 řekne sbohem v brazilském Interlagosu. Velká cena Brazílie se uskuteční 25. listopadu.

Jiskřičku naděje pro dnešní závod vykřesal Nico Rosberg, kterému se v kvalifikaci podařilo probojovat se do první desítky. Do závodu po diskvalifikaci Vettela odstartuje ze sedmé pozice.

"Není teď snadné dělat velké pokroky. Samozřejmě pořád pracujeme naplno, protože cokoliv, co se nám podaří vyzkoumat, se může hodit pro příští rok. Navíc by bylo také fajn skončit sezonu ve formě. Byla by to dobrá motivace pro zimní měsíce, kdy má celý tým velmi napilno. 

Vážně by bylo hezké skončit na výši. Myslím, že kvalifikace tady v Abú Zabí by k tomu mohla pomoci. Osmá pozice ve třetí části kvalifikace a porážka jednoho z vozů Ferrari a Lotusu je oukej. Jdeme správným směrem," zůstává Rosberg optimistou.

Doporučujeme

Články odjinud