Schumacher zůstává u Mercedesu, bude pracovat na bezpečnosti silničních aut

Schumacher zůstává u Mercedesu, bude pracovat na bezpečnosti silničních aut

Michael Schumacher se nakonec s Mercedesem nerozešel, i když závodit pro něj už nebude. Své zkušenosti chce věnovat zlepšování bezpečnosti na silnicích.

Sedminásobný mistr světa se má u Mercedesu věnovat věcem, které souvisejí s budoucností, především pak vývoji bezpečnostních a komfortních systémů "Intelligent Drive" u silničních vozů. Zároveň bude působit jako ambasador značky.

"Budoucnost mě zajímá mnohem víc než současnost a minulost," řekl ke své nové roli. "Během působení ve formuli 1 jsem vždy věřil, že nikdy nesmíte usnout na vavřínech, že se musíte neustále snažit zlepšovat."

"Mohl jsem se tak často spolehnout na všechny technologie vozu a využít je ve svůj prospěch. Proto podporuji jízdní asistenty v závodních i silničních vozech."

Poprvé se své nové roli Schumacher představí po boku šéfa Daimleru Dietera Zetscheho 1. května na akci s názvem "Handelsblatt PATHFINDER - budoucnost začíná dnes".

"V tomto novém partnerství jsem chtěl mít jasně definovanou náplň práce a je pro mě vzrušující, že budu moci přispívat k budoucímu vývoji a optimalizaci bezpečnosti společně s vynálezci vozů," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud