Schumacher znovu kritizoval pneumatiky, zklamal tím Pirelli

Schumacher znovu kritizoval pneumatiky, zklamal tím Pirelli

Michael Schumacher dal opět najevo, že se mu nelíbí vlastnosti pneumatik Pirelli. Vadí mu, že neumožňují jízdu naplno a že až příliš ovlivňují výsledky.

Bývalý mistr světa shodou okolností kritizoval Pirelli už před závodem víkendem v Bahrajnu, psali jsme zde. Po Grand Prix kritiku ještě přiostřil.

"Hlavně mi vadí, že všichni musí jezdit pod svými možnostmi a hlavně pod možnostmi vozu, aby udrželi pneumatiky (v provozuschopném stavu)," řekl Schumacher. "Já se ptám, jestli by měly pneumatiky hrát tak důležitou roli, nebo jestli by měly vydržet trochu déle, abyste mohli jezdit normální závodní rychlostí a nekroužit jako za safety carem."

"Tato situace mi vadí. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Kdyby to byl problém jen jednoho vozu, mohli byste říct, že je na nás, abychom se s tím vyrovnali. Ale mají ho v podstatě všichni, možná až na jednu nebo dvě výjimky. A pokud ten problém má 80 procent startovního pole, tak by se nad tím dodavatel pneumatik možná měl zamyslet."

Pirelli se svojí reakci nečekalo dlouho. "Jsem zklamaný, že takové komentáře slyším od někoho s Michaelovými zkušenostmi," řekl sportovní šéf italského dodavatele Paul Hembery pro Autosport. "Ostatní to zvládali a dařilo se jim přimět pneumatiky ke správnému fungování. Během zimních testů říkal (Schumacher), že je s pneumatikami velmi spokojený. Teď se zdá, že změnil tón."

Radost z pneumatik nemají ani někteří další jezdci, ale kritizovat je nemíní. "Loni jsme věděli, že se pneumatiky rychle opotřebovávají, ale porozuměli jsme jim. Letos pořádně nevím, jak s pneumatikami pracovat, ale to nás neomlouvá, protože ostatní s nimi tento víkend pracovali dobře," řekl Jenson Button v Bahrajnu.

Zamyšlení nad Schumacherovým postojem a situací na poli pneumatik si můžete přečíst zde.

Doporučujeme

Články odjinud