Schumacher věří, že sada nových pneumatik bude zítra velkou výhodou

Schumacher věří, že sada nových pneumatik bude zítra velkou výhodou

Kombinace drsného povrchu trati v Barceloně a rychlého opotřebení pneumatik Pirelli přinutila sedminásobného šampióna k obětování kvalifikace ve prospěch zítřejšího závodu.

Jako jednomu z mála předních týmů se Mercedesu podařilo v sobotu odpoledne dostat zásluhou Nica Rosberga a Michaela Schumachera oba vozy do závěrečné části kvalifikace. Nicméně, v té se k měřenému kolu odhodlal pouze prvně jmenovaný. Svoji snahu nakonec Rosberg proměnil v sedmé místo na startovním roštu, přičemž na vítězného Hamiltona ztratil více než jednu vteřinu. Na lepší pozici podle svých slov již neměl.

"Dnes odpoledne to byla záludná kvalifikace a sedmá pozice byla maximem toho, čeho jsme mohli dosáhnout. Bylo náročné nalézt správné nastavení pro pneumatiky. Někteří z ostatních dnes odvedli lepší práci. Každopádně, s dobrou strategií bychom zítra snad mohli získat nějaká místa," odhaduje Nico Rosberg.

Michael Schumacher se během posledních deseti minut kvalifikace na trati taktéž objevil, nicméně žádné měřené kolo nezajel. Místo toho se rozhodl do závodu ušetřit jednu sadu čerstvých pneumatik navíc a doufá, že se tato volba zítra ukáže jako správná.  

"Dnes odpoledne jsme chtěli pošetřit pneumatiky, což ovlivňovalo to, jak jsme přistoupili k Q3. Nezajel jsem měřené kolo a teď mám stále možnost volby, na jakých pneumatikách zítra odstartuju. Stejně si myslím, že je lepší startovat z devátého místa na roštu než z osmého a být na čisté straně. Je zřejmé, že některé týmy udělaly po třítýdenní pauze krok vpřed a také bych řekl, že pole je ještě více vyrovnané," podotýká Němec.

"Zítra to bude vyrovnaný závod. Ačkoliv předpověď počasí říká, že by mělo být chladněji, bude zajímavé počkat si na to, jestli se ke konci závodu naše dnešní volby vyplatí," dodává.

Se sedminásobným šampiónem souhlasí také technický ředitel Bob Bell: "Zítřejší předpověď hlásí chladnější teploty a s tím, co jsme doposud viděli jak v této sezoně, tak i o tomto víkendu, víme, že rozdíl teploty tratě o několik stupňů může udělat obrovský rozdíl v tom, jaká bude výkonnost vozu. Očekáváme velmi zajímavý závod." 

Doporučujeme

Články odjinud