Schumacher věří, že bude bojovat o titul, ale Ecclestone si tím jistý není

Bernie Ecclestone zpochybnil Schumacherovu možnost bojovat o letošní titul mistra světa. Šéf formule 1 si není jistý připraveností týmu Mercedes Grand Prix.

Schumacher byl tento týden znovu dotázán, zda je připravený bojovat o titul. "Ano, určitě," zněla jeho odpověď. "Proto jsem tady a věřím, že v tomto boji sehrajeme roli. Jestli vyhrajeme, to je jiná otázka, jako vždy ve sportu."

Sedminásobný mistr světa ale přiznal, že Mercedes na soupeře zřejmě ztrácí. "Na konci testů nebyl vůz na úrovni ostatních týmů, to je pravda, ale dojem hodně zkreslovalo množství paliva," připomněl. "Zdá se, že jsme většinu času jezdili s větším množstvím paliva než ostatní, a proto to s námi podle mě vypadá dobře. Navíc náš vůz nebyl v konečné konfiguraci, což byl náš záměr. Chtěli jsme si nechat dva týdny od posledního testu do závodu v Bahrajnu na další vývoj."

Tyto argumenty ovšem nepřesvědčily Bernieho Ecclestona, ten o formě Mercedesu pochybuje. "Letos má šanci hodně jezdců," řekl pro Times. "Lewis Hamilton, Fernando Alonso a Sebastian Vettel u Red Bullu vypadá velmi dobře. Pro mě je to jeden z největších favoritů na titul."

"Ale v tuto chvíli nevíme, jaké má auto Michael. Zdá se, že by vpředu nemusel být. Všichni víme, jaký je, když mu věci nevychází. Mohla by mu dojít trpělivost a mohl by uvíznout někde uprostřed (startovního pole)."

Doporučujeme

Články odjinud