Schumacher ve Spa oslaví dvacet let ve formuli 1

Schumacher ve Spa oslaví dvacet let ve formuli 1

Sedminásobný mistr světa v nejvyšší motoristické disciplině debutoval 25. srpna roku 1991. Po startu ze sedmého místa tehdy odstoupil hned na začátku závodu pro poruchu spojky.

Ve Velké ceně Belgie 1991 dal Eddie Jordan příležitost tehdy ještě nepříliš známému Michaelu Schumacherovi, dvaadvacetiletému pilotovi z Německa. Jordan potřeboval náhradu za Bertranda Gachota, který si odpykával dvouměsíční trest vězení za napadení taxikáře v Londýně. A debut to nebyl špatný, v kvalifikaci se Schumacher vyšplhal až na sedmé místo.

"Bude to pro mě velká událost. Ve Spa to vlastně všechno začalo. Odehrálo se zde mnoho velice důležitých momentů," řekl Schumacher pro německý magazín Auto, Motor und Sport.

U příležitosti dvacátého výročí zve Schumi v sobotu po kvalifikaci celý paddock na malou party a drink. Spa je považováno za Schumacherovu specialitu. V roce 1992 zde, tentokrát již v barvách Benettonu, získal své první vítězství. Celkově v Belgii vyhrál šestkrát (1992, 1995, 1996, 1997, 2001, 2002), vícekrát než kterýkoliv jiný jezdec.

Ve Spa se oslavovalo už v loňském roce. Tehdy šlo o 300. závod pro Rubense Barrichella.

Doporučujeme

Články odjinud