Schumacher si závody neužívá, spekuluje se o jeho odchodu

Schumacher si závody neužívá, spekuluje se o jeho odchodu

Michael Schumacher přiznal po závodě v Turecku frustraci, závodění u něj nevyvolává nadšení. Bez něj ale podle bývalých pilotů nemůže ve formuli 1 zůstat.

Schumacher měl v Istanbulu smůlu. Při souboji s Vitalijem Petrovem si poškodil přední přítlačné křídlo a musel do boxů na jeho výměnu. Pak se musel probojovávat zpět nahoru, ale v cíli byl dvanáctý. Poté řekl, že si závodění neužívá.

"Vzhledem k tomu, jak jsme na tom byli, je vždy lepší jít vpřed, než se muset bránit a propadat se. Mně se většinou dařilo jít vpřed, ale velká radost tu teď není, kromě několika soubojů, to je vše," přiznal německý pilot po závodě.

Schumacherova trápení si všichni všímají, včetně bývalých jezdců. Ti pochybují, že sedminásobný mistr světa bude závodit i příští rok. "Daleko větším překvapením by bylo, kdyby poté řekl, že si to užíval, takže bychom v jistém ohledu měli pochválit jeho upřímnost," uvedl David Coulthard pro Telegraph.

"Jestli bude chtít naplnit smlouvu s Mercedesem a zůstat do konce příští sezóny, měl by to udělat. Jestli se bude stále cítit konkurenceschopný a užívat si to, tak je to v pořádku. Problém v tuto chvíli ale je, že si to neužívá a nezdá se, že by byl konkurenceschopný."

Ještě větší pochybnosti o Schumacherově budoucnosti ve formuli 1 má jeho bývalý kolega z Benettonu Johnny Herbert. "Nevrátil se proto, aby jen jezdil uprostřed startovního pole," napsal pro The Nation. "Snil o dalším vítězství, že z Mercedesu udělá vítěze závodů, ale to se nestalo a byl bych překvapený, kdyby se rozhodl pokračovat."

Doporučujeme

Články odjinud