Schumacher si je jistý, že letos vystoupí na stupně vítězů

Schumacher si je jistý, že letos vystoupí na stupně vítězů

Michael Schumacher je v Barceloně pod palbou otázek ohledně své motivace. Říká, že je stále stejná, a věří v úspěch už v letošní sezóně.

Jako bumerang se Schumacherovi vrací prohlášení z Turecka, kde v neděli řekl, že velkou radost ze závodění v současnosti nemá. "Jestli jste ten rozhovor viděli celý, mělo by být zřejmé, že se to týkalo toho závodu (v Istanbulu)," reagoval pilot Mercedesu v Montmelu. "Auto mělo na páté a šesté místo. Když si odmyslím ty zbytečnosti z prvních dvou kol, s největší pravděpodobností bych dojel šestý. Nepodařilo se to, a to samozřejmě moc velká zábava nebyla."

Schumacher ale říká, že se v jeho vztahu k formuli 1 nic nezměnilo, do Španělska přijel se stejným odhodláním jako na všechny předchozí závody. "Sport jsou emoce, jednou jsou nahoře, jednou dole. Jsem si víc než jistý, že to nakonec dokážu. Nemám obavy," uvedl.

Sedminásobný mistr světa ovšem přiznal, že obtížnost svého úkolu při návratu do formule 1 trochu podcenil. Teď ví, že k návratu na vrchol vede delší cesta. Ale je pevně přesvědčený, že ji zvládne. První úspěchy čeká už v této sezóně. "Jsem si víc než jistý, že letos vystoupím na stupně vítězů," prohlásil.

Dobré výsledky ale nepřijdou samy od sebe. "Určitě musím něco změnit, tak abych se vyhnul chybám, jako byla ta v první zatáčce v Turecku. Kvůli nim se pak dostáváte za hranu. Když vám jde vše hladce, tak to cítíte, a já vím, že to dokážu, ale také vím, že všechno má svůj čas, a moje úspěšnost ještě není stoprocentní," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud