Schumacher si dnešní závod užil, Rosberg nedojel

Schumacher si dnešní závod užil, Rosberg nedojel

Michael Schumacher dojel do cíle Velké ceny Itálie na pátém místě, jeho týmový kolega Nico Rosberg byl obětí velké kolize ihned po startu a byl nucen ze závodu odstoupit.

Sedminásobný mistr světa Michael Schumacher se včera kvalifikoval na osmém místě, brilantně odstartoval a dokázal se nějaký čas udržet na vysokých příčkách. S Lewisem Hamiltonem dlouho bojoval o třetí místo, nakonec ale dojel pátý.

"Byl to dnes vzrušující závod jak pro mě, tak pro mé fanoušky. To je důvodem mé radosti, " komentuje Schumacher. "Boj s Lewisem byla skvělá zábava. Oba jsme známí tím, že jezdíme na hraně, a to je přesně věc, kterou jsme dělali. Snažil jsem se udělat své auto tak široké, jako je náklaďák, snažil jsem se roztahovat tak, jak to jen bylo možné. Nakonec ale, což bylo zcela jasné, byl stejně rychlejší."

Pro týmového kolegu Nica Rosberga závod skončil jen pár desítek metrů po startu, kdy ho sejmul pilot HRT Vitantonio Liuzzi, jenž ztratil kontrolu nad svým autem, když vyjel na trávu. "Dnes to bylo pro mě tady na Monze velké zklamání. Na tvrdých pneumatikách jsem špatně odstartoval, i přesto jsem ale v první zatáčce dokázal získat jedno místo, to bylo dobré. Pak se ale Liuzzi přiřítil přes trávu jako torpédo a vyřadil mě ze závodu. Je to škoda, protože jsem měl silnou strategii. Jak ukázal Michaelův dobrý výsledek, naše auto také bylo dnes odpoledne silné, " uzavřel Rosberg.

Doporučujeme

Články odjinud