Schumacher se za porážku od Rosberga nestydí, o cílech už ale mluvit nechce

Michaela Schumachera porážel celý první závodní víkend sezóny týmový kolega Rosberg, ale bývalý mistr světa se za to nestydí. Byl to jen začátek a i nadále chce vítězit.

"Byl to první závod na začátku nové výzvy, takže jsem v klidu," řekl. "Je to (Rosberg) velmi dobrý a rychlý jezdec, takže nemyslím, že bych se měl stydět za to, jak jsem dopadl v Bahrajnu."

Před začátkem sezóny Schumacher deklaroval, že hlavním cílem jeho návratu do formule 1 je rozšíření sbírky titulů mistra světa. V Austrálii ho už ale nechtěl médiím potvrdit.

"Proč chcete, abych se zafixoval na něco, k čemu byste se pak mohli vrátit a říct: ´Á, byl jste mnohem horší, než jste říkal, atd. atd.?´ Můžete to zkoušet dál, ale já se nechytím. Je samozřejmě férové být hodnocen podle výsledků, ale necítím potřebu určovat pevné cíle a říkat, kdy a jak jich dosáhnu."

"Jsem tu především proto, abych se bavil, ale zároveň tu nejsem proto, abych byl poslední. Chci vítězit. To je přirozené. Radost je samozřejmě mnohem větší, když jste úspěšní. Možná jsem trochu závislý na výzvách, to je pravda."

V následujícím videu Schumacher shrnul, jak se změnily vozy formule 1 od jeho odchodu v roce 2006.

Doporučujeme

Články odjinud