Schumacher se obává, že v úvodních závodech o vítězství bojovat nebude

S blížícím se koncem předsezónních testů dospěl Michael Schumacher k názoru, že Mercedes GP ztrácí na konkurenci tolik, že zřejmě nebude moci bojovat o vítězství v prvních Grand Prix.

"No, nemůžu hodnotit ve srovnání s konkrétními týmy," uvedl. "V tuto chvíli nejsme na tom přesně tak, jak bychom chtěli. Nejsme konkurenceschopní, abychom mohli okamžitě vyhrávat od prvních závodů. Ale pracujeme tvrdě, sezóna je dlouhá a hlavní je neztrácet moc. Teď se velmi těžko hodnotí, jaká je skutečná situace."

Maximální výkon na jedno kolo Mercedes podle Schumachera zatím nezkoušel, takže jeho časy nelze srovnávat s čelem výsledkové listiny, protože tam figurovali v prvních dnech jezdci se simulacemi kvalifikací.

"Samozřejmě máme velmi komplexní program, abychom vůz připravili na úvod sezóny," vysvětloval. "Máme 15 dní testů. Kvůli tomu je třeba mít odlišný přístup, ale na tyto okolnosti jsme připravení. Všichni se těšíme na první závod. Testování je hezké, ale závody jsou něco jiného a těšíme se na ně. Doufáme, že budeme dobře připravení."

Doporučujeme

Články odjinud