Schumacher se neměl vracet, říká Ecclestone

Schumacher se neměl vracet, říká Ecclestone

Podle Bernieho Ecclestona by bývalo bylo lepší, kdyby Schumacher odešel z formule 1 definitivně v roce 2006, všichni by si ho pak pamatovali jako legendu. ANKETA

Schumacher se rozhodl po třech letech do formule 1 vrátit, učinil tak v sezóně 2010 s Mercedesem. Ale ani zdaleka nedokázal navázat na své předchozí úspěchy, mezi které patří sedm mistrovských titulů a 91 vítězství.

"Byl bych raději, kdyby skončil jako sedminásobný mistr světa, než když končí teď," komentoval Ecclestone v rozhovoru pro oficiální stránky formule 1. "Noví lidé v tomto sportu, ti, kteří se k fanouškům F1 přidali teprve nedávno, si budou Michaela pamatovat, jaký je teď, a ne jaký byl."

"Nevidí toho hrdinu, kterým byl, ale člověka, který může neuspět. Důležité je, a je to asi těžké, vědět, kdy už nedokážete dělat to, co jste dělali, a kdy to máte předat někomu jinému. Doufám, že já to dokážu, až budu cítit, že nemám výsledky, určitě se rozloučím."

Šéf formule 1 ale ví, co za Schumacherovým návratem stálo. "Musíte Michaela pochopit, je soutěživý, to je ten rozdíl. Proto si před pár lety začal hrát s motorkami," vysvětloval.

A jak Ecclestone vidí Schumacherovu budoucnost? Určitě ne ve vedení formule 1, protože je až příliš spjatý s Mercedesem. "Nemusí pracovat, nemusí mít žádné starosti a může si dělat, co chce. Nezní to dobře?" dodal.

Doporučujeme

Články odjinud