Schumacher se nechtěl vázat na delší dobu, proto přišel o místo

Schumacher se nechtěl vázat na delší dobu, proto přišel o místo

Michael Schumacher nedokázal kývnout Mercedesu na delší smlouvu a vedení týmu chtělo alespoň střednědobý plán, proto angažovalo Hamiltona.

Na přestupu Lewise Hamiltona k Mercedesu je zvláštní osud Michaela Schumachera. Ten bude muset Hamiltonovi uvolnit místo, i když mohl pokračovat, vedení německé stáje mu nabízelo novou smlouvu.

"Michael strávil během letní přestávky mnoho času přemýšlením o své budoucnosti," vysvětloval šéf týmu Mercedes Ross Brawn pro Sky Sports. "Pro nás byl další fází program alespoň na další dva roky do sezóny 2014, nebo i delší. A v Michaelově věku je samozřejmě těžší se k něčemu takovému zavázat."

"To se dělo ve stejnou dobu jako další kroky pro budoucí vývoj a docházelo k pokroku v jednání s Lewisem. Michael věděl o všem, co se děje, postupně jsme přešli od jednoho k druhému."

Schumacher zatím neoznámil, co bude příští rok dělat, ale Brawn doufá, že jeho tým neopustí. "Myslím, že Michael si teď nechá nějaký čas na promyšlení toho, co bude v budoucnu dělat, ale pořád je tu mnoho příležitostí, jak by se mohl zapojit."

"Jelikož je můj blízky přítel a s Michaelem jsme zažili mnoho úspěšných období, byl bych nadšený, kdyby nějakým způsobem zůstal zapojený v týmu."

Doporučujeme

Články odjinud