Schumacher se na pneumatiky jen vymlouvá, míní Prost

Schumacher se na pneumatiky jen vymlouvá, míní Prost

Michael Schumacher se vždy uměl přizpůsobit jakémukoliv vozu, takže jeho letošní problémy nesouvisí podle čtyřnásobného mistra světa Alaina Prosta s technikou, ale s věkem.

"Stanovil si moc vysoký a nereálný cíl," řekl francouzský pilot pro L´Equipe v narážce na Schumacherovy ambice získat další titul hned při svém návratu. "Měl říct, že se vrací, aby pomohl Rosbergovi nebo Mercedesu v jeho prvním roce, nebo svému příteli Rossu Brawnovi. Měl by to tak jednodušší."

"Možná to bylo nedostatkem skromnosti, ale myslím, že věřil, že bude silnější. Podle mě je to jen otázka věku. Domnívám se, že pneumatiky jsou jen výmluvou, protože Schumacher se vždy přizpůsobil jakémukoliv autu. To byla jeho velká síla. Prostě není možné se vrátit na vrchol v tomto věku a po tříleté absenci. Je to otázka fyziologie."

Schumacherovi nevěří už ani jeho bývalý šéf z Benettonu Flavio Briatore, s nímž získal své dva první tituly mistra světa. "Vrátit se nebylo dobré rozhodnutí," řekl Ital. "Jestli bude pokračovat příští rok, bude to stejné."

Doporučujeme

Články odjinud