Schumacher se mi přiblížil díky pneumatikám a DRS, vysvětluje Rosberg

Schumacher se mi přiblížil díky pneumatikám a DRS, vysvětluje Rosberg

Nico Rosberg si vysvětluje loňský menší bodový rozdíl mezi ním a týmovým kolegou Schumacherem především tím, že ztratily na významu kvalifikace.

Rosberg a Schumacher jsou týmovými kolegy u Mercedesu dva roky, a zatímco v první sezóně měl jasně navrch Rosberg, loni už mu byl Schumacher mnohem blíž. Vyjádřeno bodově se rozdíl mezi nimi meziročně zmenšil ze 70 na 13 bodů.

"Ve srovnání s rokem 2010 zmenšil ztrátu na mě v šampionátu, ale z velké míry za tím stály pneumatiky a DRS, které usnadnily předjíždění," uvedl Rosberg pro magazín Car. "V roce 2011 ztratila kvalifikace na důležitosti, a to je to hlavní vysvětlení. Ale Michael se také zlepšil, jeho výkony šly nahoru."

"Na začátku loňského roku jsem k němu měl obrovský respekt, ale teď už není tak velký. Máme stejné podmínky a je to mnohem jednodušší. Mám respekt pro jeho oddanost tomuto sportu a přístup. Jsou velmi zajímavé."

Téměř každý rozhovor s Rosbergem se nakonec dostane k otázce na téma prvního vítězství, na které syn bývalého mistra světa stále čeká. "Hodně mě těší závody, o kterých vím, že jsem v nich odvedl dobrou práci, jako když jsem dojel šestý v Abú Zabí. Vím, že můj čas přijde, až budu mít správné auto. Na vítězení se opravdu těším, protože vím, že to budou úžasné zážitky, ale není to tak, že bych kvůli tomu teď trpěl," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud