Schumacher: Räikkönena bych rád viděl zpět, určitě by to zvládl

Schumacher: Räikkönena bych rád viděl zpět, určitě by to zvládl

Po zkušenostech se svým vlastním návratem do formule 1 se Michael Schumacher domnívá, že by Kimi Räikkönen neměl problémy se vrátit do formy, pokud by znovu usedl do monopostu.

Schumacher a Räikkönen spolu svedli mnoho soubojů, dokonce spolu v roce 2003 bojovali do posledního závodu o titul. Finský závodník se pak stal Schumacherovým nástupcem u Ferrari v roce 2007.

"Byl bych velmi rád, kdyby se vrátil," řekl Schumacher o Räikkönenovi. "Zažili jsme spolu velmi dobré časy a těším se na další na trati i mimo ni. Bude to dobré."

Finský mistr světa z roku 2007 ovšem tento týden uvedl, že se s Williamsem zatím nedohodl, přičemž potvrdil, že jednání stále probíhají. Pokud by s týmem z Grove smlouvu uzavřel, vrátil by se do formule 1 po dvouleté přestávce.

Schumacher absentoval o rok déle a domnívá se, že taková přestávka nepředstavuje větší problém. "Přemýšlíte o svém potenciálu, jak moc dokážete jezdit s autem na hranici jeho možností. To byla moje hlavní starost, na kterou jsem si ale dokázal odpovědět hned v prvním testu," vzpomínal sedminásobný mistr světa.

"Trvalo mi asi 15 kol, než jsem se do toho dostal zpět a jezdil s autem ne úplně na limitu, ale blízko něj. A od té chvíle to byla už jen otázka času. Jsem si jistý, že by to Kimi dokázal také."

Doporučujeme

Články odjinud