Schumacher při třísté velké ceně musel měnit strategii a dojel sedmý

Schumacher při třísté velké ceně musel měnit strategii a dojel sedmý

Oba piloti Mercedesu museli během závodu změnit strategii z jedné zastávky na dvě. Michaelu Schumacherovi navíc v závěru nefungovala šestka a skončil sedmý, Nico Rosberg nebodoval.

Michael Schumacher se v belgickém Spa-Francorchamps při své třísté velké ceně po startu z třináctého místa svezl i na druhé příčce a do cíle dojel sedmý. Nico Rosberg skončil jedenáctý a těsně nebodoval.

Schumacherovi krátce po druhé zastávce přestal fungovat šestý rychlostní stupeň. "Užil jsem si zábavné souboje. Abychom byli upřímní, vzhledem k tomu, odkud jsem startoval, není tak špatné dostat se na body, ale pochopitelně doufáte ve víc. Zvlášť, když jsem byl v určité fázi druhý. Přesto jsme byli lepší, než jsme očekávali," přiznal sedminásobný mistr světa, který se po nadějném startu i díky hromadné kolizi posunul na páté místo. "Chtěli jsme jet na jednu zastávku, ale nefungovalo to, tak jsme se rozhodli zajet pro čerstvé pneumatiky a zaútočit. Kdybychom to neudělali, mohli jsem na tom být hůř. Pak mi odešla šestka a neměl jsem prostor pro útok. Musíme to napravit v Monze."

Rosberg se po celý víkend trápil a na body nedosáhl. Také on musel měnit strategii v průběhu závodu. "Je škoda, že jsme dnes skončili jednu příčku za body. Nebýt výměny převodovky a penalizace, pravděpodobně bychom získaly slušné body. Měl jsem dobrý start a posunul jsem se o deset míst. Použili jsme strategii jedné zastávky, protože jsem potřeboval riskovat, abych se posunul dopředu, ale nefungovalo to a musel jsem do boxů znovu," vzpomínal Němec na průběh závodu. Slíbil, že tým bude před Monzou dál tvrdě pracovat, aby zlepšil svou výkonnost.

Šéf týmu Ross Brawn pochválil Schumacherův výkon a zalitoval, že vůz dnes nebyl dostatečně rychlý. "Po druhé zastávce měl Michael problém s převodovkou, což ho vyřadilo z dalších soubojů. Nico předvedl velkou snahu dostat se na body a málem uspěl. Během víkendu jsme toho na suchu odjeli málo a vůz nebyl nastaven podle jeho představ, takže to bylo obtížné," vysvětlil zkušený technik.

Viceprezident Mercedesu pro motorsport Norbert Haug oba jezdce pochválil za posun oproti startovním pozicím.

Doporučujeme

Články odjinud