Schumacher podstoupil druhou operaci, jeho stav se mírně zlepšil

Schumacher podstoupil druhou operaci, jeho stav se mírně zlepšil

Francouzští lékaři z fakultní nemocnice v Grenoblu poskytli v úterý dopoledne aktualizované informace o stavu Michaela Schumachera, který se zranil na lyžích.

Doktoři uvedli, že v pondělí večer provedli nový scan hlavy a zaznamenali mírné zlepšení nitrolebečního tlaku, což je trochu překvapilo. Proto se rozhodli, že rodině navrhnou druhou operaci pro odstranění hematomu v levé straně hlavy, který byl přímo v mozku, aby došlo k efektivnějšímu a radikálnějšímu uvolnění nitrolebečního tlaku. Lékaři a rodina se shodli a operace proběhla úspěšně, trvala dvě hodiny, začala v 22 hodin.

Jednalo se o hematom v mozku, který byl jiný než ty, které lékaři odstraňovali při první operaci v neděli, ty se nacházely mimo mozek. Lékaři navíc implementovali další opatření pro snížení nitrolebečního tlaku. V mozku jsou ale poškození, které je třeba dál sledovat. V tuto chvíli si lékaři myslí, že je situace pod lepší kontrolou než v pondělí.

Ale zatím není možné říct, že by Schumacher už byl mimo ohrožení života. Situace je stále kritická, krvácení do mozku pokračuje. Příští hodiny zůstávají pro vývoj klíčové. Bývalý pilot zůstává v umělém spánku a hypotermii, úroveň péče zůstává stejná jako doposud, jeho stav je ale stabilizovaný.

Několik otázek znovu směřovalo k možnému budoucímu vývoji zdravotnímu stavu, ale doktoři se znovu odmítli vyjádřit, nechtějí vůbec nic předpovídat, podle nich to není možné, může dojít k jakémukoliv vývoji oběma směry.

Termín pro další informace nemocnice neposkytla, lékaři se vyjádří, až bude něco nového.

Doporučujeme

Články odjinud