Schumacher oznámil konec kariéry ve formuli 1

Schumacher oznámil konec kariéry ve formuli 1

Michael Schumacher se rozhodl neprodloužit své jezdecké působení ve formuli 1, čekají ho poslední Grand Prix kariéry.

Minulý týden Mercedes oznámil, že pro příští rok angažoval na Schumacherovo místo Lewise Hamiltona. Schumacher se dlouho rozmýšlel, co bude dělat dál, až nakonec rozhodl, že se závoděním letos skončí.

"I když stále dokážu soutěžit s nejlepšími jezdci, v jistou chvíli je dobré se rozloučit," vysvětloval. "Během uplynulého měsíce jsem si nebyl jistý, jestli pořád mám potřebnou motivaci a energii."

"Nemám ve zvyku pokračovat, pokud v tom nejsem stoprocentně. Dnešní rozhodnutí pro mě znamená úlevu."

Schumacher měl ve formuli 1 dvě kariéry v letech 1991 až 2006 a 2010 až 2012. Jestli se od příštího roku bude věnovat alespoň manažerské práci u některého z týmů, zatím neoznámil.

Německý závodník přiznal, že se cítí podobně vyčerpaný, jako když přerušil kariéru u Ferrari. "Nesplnili jsme si své cíle, ale můžu být spokojený s tím, čeho jsem během kariéry dosáhl.

"Docela dlouho jsem o tom přemýšlel. Měli jsme tříletou smlouvu. Je těžké si udržet motivaci a energii. Je přirozené, že o tom přemýšlíte víc, než když jste mladí."

"Delší dobu jsem měl pochybnosti, jestli mám dost energie. V roce 2006 jsem řekl, že jsou mé baterie prázdné, a teď jsem v červené zóně. Nevím, jestli je čas je dobít, ale těším se na svoji svobodu. Teď udělám přesně to samé co poprvé, dokončím (sezónu) a stoprocentně se soustředím na to, co dělám."

Doporučujeme

Články odjinud