Schumacher: Od prvního závodu musíme být vpředu

Po tříleté absenci čeká Michaela Schumachera návrat na závodní okruhy formule 1. Bývalý mistr světa chce od začátku bojovat vpředu, jedině tak si podle něj Mercedes zajistí úspěch.

"Je vždy těžké předpovídat formu na základě předsezónních testů, letos víc než kdy jindy, ale závěrečný test v Barceloně ukázal, že bychom měli být konkurenceschopní," řekl. "Víme, že budeme mít v Bahrajnu nové díly, které by měly zvýšit výkonnost vozu. Je důležité být součástí vedoucí skupiny od začátku sezóny a já věřím, že v ní budeme."

Během zimních příprav Schumacher znovu zapadl do kolotoče formule 1 a skoro zapomněl, že ho návrat do závodů teprve čeká. "Je to sranda, když si uvědomím, že budu znovu závodit ve formuli 1, když teprve před pár měsíci bych takovou možnost kategoricky odmítl," připomněl. "Cítím se svěží, nejvíc za několik posledních let. Jsem dokonale připraven po fyzické stránce, a co je důležitější, všechna moje energie je zpět."

Premiéra čeká také Nica Rosberga, v Bahrajnu bude poprvé hájit barvy jiného týmu, než je Williams. K první Grand Prix vzhlíží s optimismem díky vydařenému konci zimních příprav. "Měli jsme určité obavy, že se nám nedaří najít směr a maximálně využít potenciál našeho vozu," přiznal. "Ale tvrdou prací se nám podařilo najít cestu a testy jsme zakončili v dobré formě. V Bahrajnu také budeme mít úpravy, které by vůz měly ještě vylepšit, takže jsem optimista, že se nám bude dařit."

Podle šéfa týmu Rosse Brawna přesto Mercedes GP nedosáhl během testů na úroveň, v kterou doufal. "Vůz je slibný a na sezónu máme naplánovaný intenzivní vývojový program, ale čeká nás hodně tvrdé práce, abychom zajistili, že se zúčastníme boje o titul," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud