Schumacher: Nelituji, návrat bych uskutečnil i s tím, co vím teď

Schumacher: Nelituji, návrat bych uskutečnil i s tím, co vím teď

Michael Schumacher při svém návratu do formule 1 sice neočekával potíže, které ho s Mercedesem potkaly, ale na svém rozhodnutí by nic neměnil.

Schumacher začal ve formuli 1 znovu závodit v roce 2010 po tříleté přestávce. Za cíl si dal zisk osmého titulu mistra světa, ale k jeho splnění měl doposud velmi daleko.

"Mnoho lidí se mě ptalo, jestli bych se rozhodl stejně (o návratu), kdybych tehdy věděl, co vím teď. A já musím říct, že ano," uvedl Schumacher pro Autosport. "Nečekal jsem všechny ty potíže a očekával jsem trochu větší úspěchy, ale nejdůležitější je, jak to skončí. Pokud musíte tvrdě pracovat, aby byl konec úspěšný, nevadí mi to."

Schumacherovy výsledky neodpovídaly očekáváním nejen kvůli špatné formě Mercedesu, ale také kvůli jeho potížím dostat se do tempa. To se mu víceméně podařilo až letos, zejména pak v druhé polovině sezóny často dosahoval výsledků na hranicích možností auta.

"Důležité je, že jdeme správným směrem," konstatoval. "Udělali jsme dobrý krok s naším týmem inženýrů a už máme nejlepší tým při pit stopech. Určitě jsme se zlepšili a důležité je teď vyřešit auto, abychom byli konkurenceschopní. Máte asi pravdu, když říkáte, že kdybychom měli vítězné auto, tak bych pravděpodobně bojoval o vítězství."

Doporučujeme

Články odjinud