Schumacher nebude o moc lepší než loni, míní Hamilton

Schumacher nebude o moc lepší než loni, míní Hamilton

Zatímco Fernando Alonso považuje za svého letošního největšího soupeře Michaela Schumachera, Lewis Hamilton se domnívá, že sedminásobný mistr světa zapadne do průměru jako loni.

Při prezentaci nového Ferrari Alonso trochu zaskočil veřejnost, když prozradil, že podle něj bude největší hrozbou v boji o titul Schumacher. Při prezentaci nového McLarenu byl Lewis Hamilton dotázán, zda sdílí tento názor se svým bývalým týmovým kolegou, který teď závodí pro Maranello.

"Neřeknu, co si myslím," odpověděl Hamilton na dotaz Reuters. Ale nakonec to stejně udělal. "Je to sedminásobný mistr světa, takže musíte předpokládat, že bude v nejlepší formě, pokud bude chtít a pokud jeho tým odvedl dobrou práci na autě. Osobně si myslím, že to nebude moc odlišné od minulé sezóny, ale snadno nás může přesvědčit o opaku."

Schumacher jezdí ve voze, který dříve patřil Jensonu Buttonovi. Ten v týmu pod Rossem Brawnem získal mistrovský titul a je přesvědčený, že druhý rok pod vlajkou stuttgartské automobilky bude stáj z Brackley lepší.

"Myslím si, že Mercedes bude konkurenceschopný, ano," řekl Button. "S Rossem ve vedení znovu postaví konkurenceschopné auto, a Nico a Michael tak budou mít šanci dosahovat dobrých výsledků. Je to tým, který bude letos určitě bojovat o vítězství. Myslím, že když Michael dostane auto, v němž bude mít pocit, že je jeho součástí, bude konkurenceschopný."

A koho tedy považuje za největšího soupeře Hamilton, když ne Schumachera? "Nevyzdvihoval bych žádného konkrétního jezdce, protože je tu pět mistrů světa a další piloti, kteří by se také mohli stát šampióny a kteří se budou hodně snažit. Chci vyhrát, všichni to chceme stejně."

"Nikdo z nich mi nedělá starosti. Vím, že dokážu porazit kohokoliv. Nemusím se nikoho obávat. Jediná starost je, jestli pod sebou budete mít auto, které vám umožní odvést vaší práci. Ale já si myslím, že ho máme."

Doporučujeme

Články odjinud