Schumacher navždy zůstane jednou z nejdůležitějších osobností v historii Ferrari

Schumacher navždy zůstane jednou z nejdůležitějších osobností v historii Ferrari

Ku příležitosti 20. výročí od debutu Michaela Schumachera ve formuli 1 složil poklonu sedminásobnému mistru světa tým Ferrari, s nímž slavil největší úspěchy.

Schumacher přišel do Maranella v roce 1996 a na první titul si musel počkat až do roku 2000. Ale pak nastala éra jeho dominance a v následujících čtyřech letech vyhrál šampionát znovu, celkem v červených barvách tedy pětkrát za sebou.

"Michael byl a vždy bude jednou z nejdůležitějších osobností v historii Ferrari," řekl prezident italské automobilky Luca di Montezemolo. "Navždy zůstane v srdcích všech žen a mužů, kteří pracují v Maranellu, a všech fanoušků vzpínajícího se koně. Velkou část těch dvaceti let ve formuli 1 strávil s námi."

"Spolu jsme dosáhli výsledků, které bude těžké zopakovat. Jeho vášeň pro závodění je neuvěřitelná, stejně jako úsilí, které do toho vkládá spolu s odvahou a odhodláním, které vždy měl a které mu získaly náklonnost nás všech. Jménem všech z Ferrari mu chci poděkovat za vše, co pro nás udělal, a posílám mu blahopřání k jeho 20. narozeninám v nejlepším sportu na světě."

Schumacher ukončil kariéru u Ferrari v roce 2006 a ohlásil odchod do důchodu. V roce 2010 se ale vrátil v barvách Mercedesu, a i když tím v Maranellu nevyvolal nadšení, vzájemné vztahy zůstaly dobré.

"Pro tuto příležitost jsme si připravili něco malého," prozradil šéf Scuderie Stefano Domenicali. "Dokonce i dnes, kdy je na závodní dráze naším soupeřem, je Michael stále přítel, a na tom se nemůže nic změnit, vzhledem k tomu, co jsme spolu ty roky sdíleli, jak jsme spolu rostli."

"Když se podívám na statistiky jeho kariéry, hlavně ty z jeho dlouhého působení u Ferrari, uvědomuji si, jak jsou výjimečné. Ve skutečnosti si myslím, že je nikdo nikdy nezopakuje. Mám s ním spojeno tolik osobních vzpomínek, některé jsou dokonce spojené s tímto okruhem, a také další, takže je pro mě těžké vyzdvihnout jednu konkrétní. Raději budu myslet na budoucnost, která určitě také přinese velmi příjemné momenty."

Doporučujeme

Články odjinud