Schumacher má skončit v FDA a zřejmě také u Haasu | Foto: Getty Images / Dan Mullan

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Schumacher má skončit v FDA a zřejmě také u Haasu

Mick Schumacher se na konci roku skončí u Ferrari. Velmi nejistá je také jeho budoucnost u Haasu.

Pro mnohé tifosi to byl sen – jméno Schumacher znovu u Ferrari. Mick Schumacher k tomu opravdu nebyl daleko. Je členem Jezdecké akademie Ferrari a jezdí ve formuli 1.

Maranello však má dva jezdce, se kterými je spokojené a kteří mají dlouhodobé smlouvy. Schumacher naopak nepodává zrovna oslnivé výkony. Před letní přestávkou předvedl pár dobrých manévrů a získal první body. Stačí to ale pro sedačku v top týmu?

Podle Motorsport.com Schumacher na konci roku končí u Jezdecké akademie Ferrari (FDA), což jeden ze zdrojů označil za „přirozený konec“.

Schumacher je u FDA od roku 2019. Maranello tehdy zdůraznilo, že za rozhodnutím vzít ho do týmu nestály vazby jeho otce Michaela na Ferrari, ale že si podporu FDA vysloužil svými výsledky.

V dubnu 2019 absolvoval v Bahrajnu svůj první test ve F1 s vozem SF90 a o den později si vyzkoušel vůz Alfy Romeo.

V letech 2019 a 2020 závodil s podporou Ferrari za tým Prema F2 a ve své druhé sezoně získal titul.

V září 2020 měl absolvovat poprvé první páteční trénink s vozem Alfy Romeo na Nürburgringu, ale kvůli špatnému počasí k tomu nedošlo. Nakonec si premiéru odbyl s Haasem v Abú Dhabí. Od loňského roku pak závodí za Haas a to z velké části právě díky svému spojení s Ferrari.

Konec u Haasu?

V paddocku se pak už má šuškat, že Schumacher nebude v příštím roce ani jezdcem Haasu. Favoritem na místo vedle Kevina Magnussena je v současné době Antonio Giovinazzi.

Schumacher by v případě odchodu z Haasu měl dvě možnosti – Williams (nepravděpodobné) a Alpine. Esteban Ocon se za něj přimlouvá. Teoreticky by ještě mohlo být místo u AlphaTauri, ale tam má mít větší šance Colton Herta.

Nelze ani vyloučit Schumacherův konec ve F1. Vzhledem k tomu, že na konci roku končí také Sebastian Vettel, může být F1 příští rok bez německého pilota.

Doporučujeme

Články odjinud