Schumacher: Jestli budu závodit v budoucnu, uvidíme v budoucnu

Z minulosti ale nejvíce lituje událostí z Jerezu 1997.

Michael Schumacher stále čelí otázkám o své budoucnosti. Zatímco manažerskou roli v týmu formule 1 odmítá, návrat za volant nevylučuje. Jasnou odpověď ale při rozhovoru pro Shell nedal.

"O mém návratu do formule 1 se hodně mluví," řekl. "Letos jsem byl samozřejmě velmi blízko tomu, abych nahradil Felipeho. Jestli budu v budoucnu závodit či nikoliv, uvidíme v budoucnu."

V návratu mu letos zabránily zdravotní potíže, které si přivodil během závodění na motorkách. Svého únorového pádu lituje, ale dodal, že takový je život.

"Určitě bylo velkým zklamáním, že jsem se nemohl vrátit na místo Felipeho. Protože to byl hlavní důvod, chtěl jsem týmu pomoci. Nastaly pro něj výjimečné okolnosti. Měl jsem pocit, že bych mohl být připravený. Ale byl tu ten problém s krkem a vyšlo najevo, že nejsem," řekl.

Schumacher přiznal, že ho překvapila reakce fanoušků, když oznámil, že se o návrat pokusí. Za podporu všem poděkoval.

Jedna z otázek, které pokládali fanoušci, se týkala minulosti. Schumacher vzpomínal, čeho nejvíce lituje.

"Co bych na své kariéře změnil? Je tu několik věcí, které bych udělal jinak, kdybych mohl, pravděpodobně rok 1997 v Jerezu. Měl bych několik příležitostí se tomu všemu vyhnout a i tak vyhrát šampionát. Ale v životě dostáváte lekce a učíte se z nich," uvedl.

Schumacher byl za kolizi s Jacquesem Villeneuvem v tomto závodě diskvalifikován z šampionátu.

Doporučujeme

Články odjinud