Schumacher jede do Belgie slavit 300. účast v Grand Prix

Schumacher jede do Belgie slavit 300. účast v Grand Prix

I když to zřejmě nebude vítězstvím, Michael Schumacher se bude snažit v příštím závodě oslavit další milník ve své kariéře co nejlepším výsledkem.

"Spa je jako můj obývák, pro mě je to nejlepší okruh na světě," řekl německý závodník před 12. Grand Prix sezóny. "Je zvláštní, jak tam vždy prožívám mimořádné chvíle - svůj debut, první vítězství, výhru v šampionátu a mnoho dalších skvělých závodů."

"Skutečnost, že se své 300. Grand Prix zúčastním zrovna ve Spa, byla asi tak nějak nevyhnutelná a budeme to muset oslavit tím správným způsobem. Jsem hrdý, že jsem teprve druhý jezdec v historii tohoto sportu, který dosáhl tohoto milníku, a není pochyb o tom, že budeme chtít mít zvlášť dobrý víkend. Loni jsme ve Spa podali dobrý výkon a já udělám maximum, abych odjel dobrý závod."

Tím druhým jezdcem, který překročil třístovku, není nikdo jiný než Schumacherův bývalý týmový kolega z Ferrari Rubens Barrichello. Brazilcova počítadla se loni zastavila na 326 účastech v GP víkendech a 322 startech do závodů.

Spolu s Schumacherem bude samozřejmě slavit jeho tým Mercedes. "V roce 1991 ve Spa Michael odstartoval do svého prvního závodu, v roce 1992 ve Spa získal své první z 91 vítězství a loni skončil při 20. výročí svého prvního startu na pátém místě po startu z posledního," připomněl sportovní šéf německé automobilky Norbert Haug. "Všichni v týmu se soustředí na to, aby Nicovi a Michaelovi pomohli příští víkend k zisku co nejlepšího výsledku."

Doporučujeme

Články odjinud