Schumacher je v Silverstonu jako ryba ve vodě, ambice má velké

Schumacher je v Silverstonu jako ryba ve vodě, ambice má velké

Ačkoliv podle svých slov v měřeném kole nejel úplně naplno, stačilo to na třetí pozici. Rosbergovi se nedařilo a odstartuje třináctý.

Sedminásobný mistr světa má skvělou příležitost zopakovat či ještě vylepšit výsledek z Valencie. A hodlá příležitost chopit za pačesy.

"Myslím, že na vodě jsme docela dobří, a to na mokrých i přechodných pneumatikách. Zítřejší déšť by proto byl vítaný. Byla to dost napínavá kvalifikace, hlavně tedy její druhá část. Ze třetího místa mám radost, kluci odvedli dobrou práci. Myslím, že to ze začátku bylo těžké rozhodnutí, ale nakonec se ukázalo, že přechodné pneumatiky jsou ta správná volba. Nechtěl jsem chybovat, a tak jsem jel trochu volněji. 

Třetí místo je nicméně rozhodně pozitivní. Mám z toho dobrý pocit, je to solidní výchozí pozice. Co se počasí týče, vypadá to, že mám štěstí, neboť by trať mohla být o něco sušší. Proměnlivé podmínky bych velice ocenil," řekl Schumacher.

Potíže Rosberga měly jednoduchý základ, mladý německý pilot se nemohl dostat do rytmu a celkově postrádal kýženou rychlost.

"Dnes jsem prostě nebyl rychlý. Musíme zjistit, co za tím vězí, jelikož včera jsem byl za obdobných podmínek rychlejší. Přesto si ale do závodu věřím, protože letos je možná nasbírat hodně bodů i po startu z hloubi pole. Děkuji fanouškům, kteří přišli na okruh. Přestože museli zůstat na silném dešti a dlouho na trati neviděli žádnou akci, vytvořili báječnou atmosféru," nechal se slyšet Nico Rosberg.

Doporučujeme

Články odjinud