Schumacher je na svůj první závod po návratu hrdý

Navzdory kritice italských médií je Michael Schumacher se svým prvním závodním víkendem po tříleté přestávce spokojený. Splnil si své cíle a na svůj výkon je hrdý.

"Celkově musím říct, že jsem velmi, velmi spokojený a hrdý na to, jak to šlo, vzhledem k tomu, že jsem byl tři roky zcela mimo a přípravy za volantem moc dlouhé nebyly," řekl. "Bylo by zvláštní předpokládat, že se vrátím, posadím se do vozu a budu kroužit dokola kolem ostatních. Já jsem tohle v žádném případě neočekával."

I když byl Schumacher celý víkend pomalejší než týmový kolega Rosberg, bylo pro něj důležité, že neudělal žádnou větší chybu a ověřil si, že úroveň fyzické kondice má na odpovídající úrovni.

"Co se týče fyzické kondice, tento závod pro mě vůbec nebyl těžký, vůbec mě nevyčerpal," uvedl. "Částečně je to díky tomu, že v takovém horku neumožňují tyto pneumatiky větší rychlost."

"Bylo dobré, že jsem byl před závodem velmi klidný a uvolněný, stejně jako dříve. Jediná věc, která se mi tentokrát nepodařila, byl spánek krátce před startem. Focení a představení jezdců prostě zabraly moc času. Do garáže jsem se vrátil pozdě a okamžitě jsme museli začít se závodními přípravami."

Doporučujeme

Články odjinud