Schumacher fanouškům: Doufám, že mě budete podporovat i nadále

Michael Schumacher ve snaze udobřit si tu část fanoušků, kteří jeho odchod od Ferrari k Mercedesu považují za zradu, adresoval právě jim otevřený vzkaz skrze italská média. V něm vzdal hold fandům Ferrari a vyjádřil naději, že jej budou podporovat i nadále.

Michael Schumacher a Ferrari spolupracovali nepřetržitě 14 let.

"14 let jsem byl součástí Ferrari a 14 let bylo Ferrari součástí mě," vzkázal sedminásobný mistr světa. "Značná část Ferrari zůstane navždy v mém srdci. Nikdy nezapomenu na vřelost, sílu a odhodlání, kterého se mi po léta od italských fanoušků Ferrari dostalo.

Cítil jsem se vítaný, snažil jsem se vám dát radost a nadšení, když jsem na dráze bojoval a po vítězství s vámi sdílel radost a nadšení.

Našel jsem mnoho přátel a hodně se ve Ferrari naučil. Vždy jsem podrobně sledoval přístup, s jakým se vypořádat s nástrahami, a v Německu jsem jej vždy chválil: žádné naříkání, ale spíše snaha vidět to dobré v tom, co je nevyhnutelné, a pak radost.

Teď pro mě začíná nová kapitola. Na dráze budu proti Ferrari závodit s maximálním respektem. Jsem přesvědčen, že to budou tvrdé bitvy. Jsem si přirozeně jist, že Ferrari ukáže svou historickou sílu, protože vím, čeho jsou tihle chlapíci schopni.

Rád bych poděkoval všem, kteří mě podporovali. Byl bych moc šťastný, kdybyste - vedle dvou jezdců Ferrari - i nadále pro mě nacházeli kousek vaší neskonalé náklonnosti."

Doporučujeme

Články odjinud