Schumacher dostal penalizaci 10 míst na startu do GP Japonska

Schumacher dostal penalizaci 10 míst na startu do GP Japonska

Během GP Singapuru Michael Schumacher kolidoval s Jeanem-Ericem Vergnem a ze závodu tak musel odstoupit. Za nehodu prý může technická závada na voze. Stewardi mu i tak udělili trest. AKTUALIZOVÁNO

Pětatřicáté kolo letošní Velké ceny Singapuru přineslo zajímavou podívanou, když vůz sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera ve velké rychlosti narazil do zadní části vozu Jeana-Erica Vergneho. K incidentu došlo právě ve chvíli, kdy Francouz bojoval o pozici se Sergiem Pérezem po odvolání safety caru.

Schumacher se za kolizi omlouvá a vysvětluje ji technickým problémem na svém voze: "Po safety caru jsem brzdil o něco málo dříve, než bych to v této zatáčce dělal normálně. Auto nezpomalovalo a já musím přijít na to proč. Jen jsem pořádně dupl na brzdy, všechno jsem zablokoval a snažil jsem se brzdit tak moc, jak to jen bylo možné. Ta nehoda však byla nevyhnutelná. Samozřejmě je mi líto Jeana-Erica, že musel odstoupit, a také kluků v mém týmu. Musíme vyšetřit, co se stalo."

Přestože jezdec tvrdí, že dělal vše, co mohl, aby nehodě zabránil, a že na jeho voze došlo k technické závadě, stewardi se stejně rozhodli udělit mu penalizaci deseti míst na startu do Velké ceny Japonska.

Nico Rosberg je ze dnešní GP Singapuru uchvácen a považuje ji za úžasný úspěch po dlouhé době. Velkou radostí pro něj je hlavně to, že závod dokončil před oběma jezdci Lotusu. "Ušetřit včera v kvalifikaci sadu čerstvých pneumatik se ukázalo být dobrou strategií, neboť jsem skvěle odstartoval a měl jsem silný první stint. Děkuji za to týmu a také jim děkuji za správná rozhodnutí v dnešním závodě. Teď se těším do Japonska, hlavně pak na šanci vylepšit náš nový balík úprav," říká mladý Němec.

"Nico měl skvělý závod a naše strategie mu hrála do karet, aby získal pět míst oproti své startovní pozici," nechal se slyšet šéf týmu Ross Brawn. "Po incidentu během prvního kola měl evidentně nějaké poškození na voze, protože míra přítlaku byla nižší, než jsme předpokládali. V těchto podmínkách to od něj tedy byla ještě lepší jízda."

"Michaelův závod šel také dobře, a to až do toho incidentu, který zapříčinil jeho odstoupení. Byla to neobvyklá souhra okolností, budeme se tedy muset pozorně podívat na data a zjistit, co se mohlo stát," uvádí ve svém tiskovém prohlášení Brawn.

Doporučujeme

Články odjinud