Schumacher dostal napomenutí za zdržení Barrichella

Schumacher dostal napomenutí za zdržení Barrichella

Michael Schumacher se opět dostal do konfliktu se svým bývalým týmovým kolegou Rubensem Barrichellem. Schumacher Brazilce zbrzdil ve druhé části kvalifikace mezi zatáčkami 10 a 14. Komisaři mu za to udělili napomenutí.

Němec se Barrichellovi omlouval s tím, že mu o něm tým nedal v rádiu včas vědět. Takové vysvětlení ale neuspokojilo ani pilota Williamsu, ani komisaře. „Nemůžete se přece ve všem spoléhat na tým. Máte zrcátka a tak. Měl jsem štěstí, že jsem prošel do finále, protože mě opravdu zpomalil,“ řekl Barrichello v rozhovoru pro BBC.

Podobného názoru nakonec byla i FIA. Podle ní je každý jezdec za hlídání svého blízkého okolí odpovědný sám. Má na to zrcátka a modré vlajky.

Letos to nebylo poprvé, co stáli Schumacher a Barrichello bok po boku v kanceláři komisařů a vysvětlovali. Při Velké ceně Maďarska se Němec snažil předjíždějícího Brazilce vytlačit z trati a oba málem skončili ve zdi. Pilota Mercedesu tehdy potrestali desetimístnou penalizací na roštu ve Spa.  

V Koreji Schumacher dokončil kvalifikaci na grand prix jako devátý. „Měl jsem hodně práce, abych to všechno stihnul, protože jsme dělali nějaké změny,“ popsal. „Jsem optimista, mohli bychom slušně bodovat, protože máme auto nastavené pro závod a v trénincích to šlo dobře.“

Schumacherův týmový kolega Nico Rosberg bude do nedělního závodu startovat pátý. I jeho po kvalifikaci vyšetřovali, a to kvůli údajnému zdržení Fernanda Alonsa. Komisaři to ale nakonec nechali být.  

Rosberg se tak může nerušeně těšit z toho, že se mu dnes podařilo vklínit mezi špičku. „Je fajn nechat za sebou jeden mclaren, jedno ferrari a taky Roberta (Kubicu),“ poznamenal.

Doporučujeme

Články odjinud