Schumacher doplatil na svou penalizaci, Rosberg na kolizi z prvního kola

Schumacher doplatil na svou penalizaci, Rosberg na kolizi z prvního kola

Německá stáj odjíždí z Japonska s prázdnou. Poté, co Nico Rosberg odstoupil ze závodu již v úvodním kole, byl jediným želízkem v ohni německé stáje Michael Schumacher. Jeho úsilí ale na body jen těsně nestačilo.

Sedminásobný šampión startoval do Velké ceny Japonska až třiadvacátého místa. Ne snad proto, že by se mu v kvalifikaci až tak nedařilo, ale především kvůli tomu, že si s sebou na Suzuku přivezl penalizaci v podobě ztráty deseti míst na startovním roštu za způsobení kolize mezi ním a Jeanem-Ericem Vergnem během závodu v Singapuru.

Schumacher tak měl v neděli velmi napilno, neboť se musel probíjet skrze celé startovní pole. I přes veškerou snahu ale na body nedosáhl. "Po závodě v Japonsku mám smíšené pocity, protože je to samozřejmě smůla být tak blízko od bodovaných pozic a nakonec dojet mimo ně, navíc v závodě, který se vyvíjel lépe, než jsme očekávali," řekl v cíli třiačtyřicetiletý závodník.

"V posledních kolech jsem svedl hezký a zajímavý souboj s Ricciardem, nakonec jsem ho ale předjet nemohl, protože toro rosso bylo na rovinkách velmi rychlé. Proto musíme říct, že dnes jsme toho z vozu více vytěžit nemohli. Uvidíme, jak věci půjdou v Koreji," uzavřel Michael Schumacher.

Jeho týmový kolega Nico Rosberg byl jedním z těch, kteří doplatili na kolizi z úvodu závodu, což v případě německého pilota znamenalo letošní první odstoupení.

"Do závodu jsem odstartoval dobře, ale naneštěstí to dnes skončilo celkem rychle," litoval Rosberg. "V první zatáčce roztočil Grosjean Webbera, a to vedlo také k mému incidentu. Začal jsem brzdit, ale zezadu do mě narazil Senna, což zničilo moji zadní pneumatiku a znamenalo, že jsem musel odstoupit," vysvětlil.

Rosberg se nechal slyšet, že vzhledem k výkonnosti monopostu W03 si dnes věřil na body. Bohužel pro něho se tak nestalo: "Je to škoda, protože v zahřívacím kole jsem byl s vozem velmi spokojený a byl jsem přesvědčený, že bychom mohli získat hodně bodů. Teď doufám, že v Koreji budeme mít lepší víkend."

Doporučujeme

Články odjinud