Schumacher byl pozván na jednání o budoucnosti Hondy

Německý závodník však o vlastnění týmu formule 1 nemá zájem.

Honda si na nedostatek zájmu ze strany médií rozhodně nemůže stěžovat. Paradoxně je jí věnována větší pozornost, než když byla účastníkem šampionátu. Prakticky všechny zprávy zmiňující zájemce o koupi týmu z Brackley se nakonec ukázaly být nepravdivé či plné polopravd.

V souvislosti s bývalou Hondou bývalo zmiňováno i jméno Michaela Schumachera. Jeho dlouholetý manažer Willi Weber skutečně potvrdil, že sedminásobný mistr světa byl pozván na vyjednávání ohledně možného převzetí týmu, zřejmě ve spolupráci s Rossem Brawnem:

"Určitou pozvánku jsme skutečně obdrželi. Já ani Michael se však ve formuli 1 v tomto směru angažovat nechceme. Michael je se svým nynějším životem spokojený. Co se mě a motorsportu týče, mým hlavním cílem je soustředění se na kariéru Nica Hülkenberga."

Ačkoliv stále nevíme, kdo nakonec bude majitelem této stáje, pozitivní zprávy o plánovaných testech Hondy nabývají konkrétnějších obrysů:

"Vše vypadá dobře. Kontrakty jsou podepsány, vše už záleží jen na právnících. Pracujeme tak, jako bychom normálně odjeli do Melbourne.

Není možné, abychom odjeli na testy, aniž bychom neměli vyřešenou otázku ohledně motorů. Pokud se v Jerezu ukážeme, je to hotová věc," prozradil zdroj z týmu.

 

 

Doporučujeme

Články odjinud