Schumacher a Webber o Ferrari: Bude to explozivní a prospěšná sestava

Schumacher a Webber o Ferrari: Bude to explozivní a prospěšná sestava

Michael Schumacher a Mark Webber se domnívají, že přes hrozící rizika budou Fernando Alonso a Kimi Räikkönen tvořit dobrou jezdeckou sestavu.

Räikkönen se příští rok vrátí do Maranella, kam přišel poprvé v roce 2007 jako nástupce Michaela Schumachera. Tentokrát se spojí s Alonsem, kterému na konci roku 2009 uvolnil místo.

"Pro fanoušky motorsportu je to senzace, pro konkurenci tvrdý oříšek," komentoval Schumacher pro Bild. "Ferrari s Fernandem a Kimim, to zní jako explozivní kombinace."

Podle Marka Webbera poslouží Räikkönen jako nová motivace pro Alonsa. "Myslím, že to bude Fernando vnímat jako pozitivní věc," řekl Australan pro Autosport. "Z mého pohledu je pozitivní, že Fernando potřebuje být víc tlačen v sobotu odpoledne, pro to žije."

"Kimi ho zvedne a pomůže mu dostat ze sebe trochu víc v sobotu odpoledne. O neděli není pochyb, víme, že je Fernando brilantní závodník, ale v sobotu ho Kimi zvedne na jinou úroveň. Fernando v tom uvidí příležitost, aby se mu dařilo proti Kimimu. Popožene ho to."

Webber se ale domnívá, že by Alonsovi mohla vadit Räikkönenova neochota pracovat na vývoji, Fin je známý tím, že odmítá jezdit v simulátoru.

"Tým bude muset být opatrný po technické stránce," upozornil. "Víme, že je Kimi fenomenální, ale bude zajímavé sledovat, jestli bude mít Fernando pocit, že jsou si rovní v tempu práce."

"Příští rok je to velká technická výzva. Oba jezdci do toho musí vložit hodně a nemyslím, že Fernando bude spokojený, pokud to bude jednostranné. Ale oni to vyřeší. Nevidím moc negativ, mají 12 měsíců na to, aby jim to fungovalo. Fernando nebude moc trpělivý po stránce výkonnosti, ať už je jeho týmový kolega kdokoliv. Nemyslím, že bude moc trpělivý."

Stejně jako Schumacher si pak Webber myslí, že rozhodnutí Ferrari prospěje formuli 1 jako celku.

"Myslím, že je to dobré pro tento sport. Tento sport potřebuje takové souboje, nejen mezi různými týmy, ale také interní. Je dobré mít takové souboje také uvnitř týmů. Bude to pikantní závěr obou jejich kariér, Fernanda i Kimiho," dodal s tím, že ale Ferrari bude potřebovat rychlé auto, aby měla tato bitva ten správný náboj.

Nakonec vyslovil předpoklad, že po dvou letech sáhne Ferrari po Vettelovi.

Doporučujeme

Články odjinud