Saward s rozhodnutím FIA nesouhlasí, máme už i nepřímou reakci Hamiltona

Saward s rozhodnutím FIA nesouhlasí, máme už i nepřímou reakci Hamiltona

Novinář Joe Saward nesouhlasí s rozhodnutím FIA, která se rozhodla dál netrestat Sebastiana Vettela a uzavřela s jezdcem dohodu.

Seward na svém blogu napsal, že musel situaci nejdříve rozdýchat. Proč? „Protože jsem zděšený, i když ne překvapený.“

Zkušený novinář napsal, že rozhodnutí FIA respektuje a že je dobře, když federace do sportu nezasahuje, jak tomu bývalo dříve. 

„Nicméně, pokud je intervence nutná, tak člověk předpokládá, že federace bude konat s potřebnou silou. Pokud se tak nestane, tak si FIA zavaří na budoucí problémy.“

Seward připomíná, že se jedná o druhé vážné porušení sportovního chování ze strany Vettela v průběhu méně než jednoho roku – naráží tím samozřejmě na Vettelovy nadávky na adresu Whitinga v Mexiku.

Seward se domnívá, že rozhodnutí FIA je velmi slabé a vytváří „hrozný precedent“. Také ostatní jezdci se mohou v budoucnu dopustit podobného nesportovního chování a poté budou argumentovat právě případem Vetela.

Nepříma reakce ze strany Hamiltona

Máme už také jednu nepřímou reakci Lewise Hamiltona. Jeden z jeho fanoušků s přezdívkou Tillykeeper_zackfan napsal na Instagramu, že je rozhodnutím FIA zklamán: „Po tomto rozhodnutí jsem ztratil veškerou úctu k FIA, Scuderii Ferrari a Sebastianu Vettelovi,“ napsal fanoušek. Podle něj se tím dává vzkaz, že na trati je možné vše. Poté stačí omluva. Obvinil také FIA, že Ferrari nadržuje.

Jak to souvisí s Hamiltonem? Ten i k překvapení samotného fanouška dal jeho příspěvku „like“.

Skutečná reakce Hamiltona, kterou poznáme nejspíše až ve čtvrtek v Rakousku, bude ale patrně daleko smířlivější.

Foto: Getty Images / Will Taylor-Medhurst

Doporučujeme

Články odjinud