Sauber zastaví vývoj letošního vozu

Sauber zastaví vývoj letošního vozu

Sauber na tom letos není vůbec špatně. Charles Leclerc přiváží body a ve srovnání s loňským rokem zaznamenal tým pokrok.

Vloni jezdil Sauber s rok starým motorem Ferrari. Letos má stejnou specifikaci jako maranellská stáj, do týmu přišel z Ferrari Simone Resta a partnerem týmu se stala Alfa Romeo. V šampionátu nyní Sauber bojuje s Toro Rosso o 8. místo.

Přesto se tým rozhodl, že ukončí vývoj letošního vozu a soustředí se na příští rok. Důvod? Frédéric Vasseur vidí příležitost v nových pravidlech, které se týkají úprav předního a zadního křídla.

Sauber nechce letos konkurenci dohnat a v příštím roce zase začínat vzadu. Chce být rovnou na úrovni konkurence.  

„Nová pravidla považuji za příležitost,“ řekl Vasseur pro Autosport. „Musíme se plně soustředit na příští rok.“

Vývoj letošního vozu má skončit příští týden. Na druhou stranu je otázkou, co tím Sauber přesně myslí. Od dokončení vývoje (CFD, aerodynamický tunel) a nasazením významného vylepšení na trati totiž obvykle uplyne několik týdnů až měsíců. Sauber by tak teoreticky mohl nasazovat nové díly i po letní přestávce.

Vasseur si ani nemyslí, že rozhodnutí bude mít negativní vliv na druhou polovinu sezóny švýcarského týmu. „O to se nebojte. To je špatný postoj. Musíte se plně soustředit a důvěřovat svým schopnostem.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud