Sauber veze do Barcelony nové díly

Sauber veze do Barcelony nové díly

Formule 1 míří na starý kontinent a to je vždy příležitost nasadit velké balíky úprav. Nejinak tomu bude u týmu Sauber.

Švýcarský tým veze do Barcelony několik nových dílů (přední křídlo, kryt motoru a další) a pokračuje tak v aerodynamických úpravách, které navazují na snížení hmotnosti šasi.

„Velká cena Španělska je počátek evropské části sezóny. Přivezeme řadu novinek, takže je to pro nás příležitost, jak zvýšit konkurenceschopnost”, říká mexický pilot Esteban Gutiérrez. „Vždy, když jsem tam jezdil v různých sériích, jsem si užil tamní atmosféru. Minulý rok byl pro mě velmi pozitivní, protože jsem zajel nejrychlejší kolo závodu”, dodává Gutiérrez.

„Circuit de Catalunya je pěkná trať s vysokými požadavky na aerodynamiku auta. Je tam několik rychlých zatáček a jedna dlouhá rovinka. Je potřeba najít kompromis, pokud jde o nastavení vozu”, hodnotí výzvy katalánského okruhu Adrian Sutil.

Tým si uvědomuje, že velmi důležitá bude také práce s pneumatikami, které dostávají na drsném katalánském asfaltu pořádně zabrat. Pirelli ovšem zvolilo spíše konzervativní výběr a do Barcelony přiveze své dvě nejtvrdší směsi.

Sauber potvrdil, že v prvním tréninku nastoupí místo Gutiérreze testovací pilot Giedo van der Garde.

Doporučujeme

Články odjinud