Sauber věřil, že tým bude ve Spa silný. S první řadou však nepočítal nikdo

Sauber věřil, že tým bude ve Spa silný. S první řadou však nepočítal nikdo

Kamuj Kobajaši vyrovnal nejlepší japonský kvalifikační výsledek a startuje ze druhého místa, čemuž dle vlastních slov sám nemůže uvěřit.

Sauber vystrkoval růžky již v ranním třetím volném tréninku. V tom byl Sergio Pérez třetí a Kamuj Kobajaši čtvrtý. V kvalifikaci byl ovšem o něco rychlejší japonský závodník.

"Spa patří k našim nejoblíbenějším tratím, ale nepočítali jsme, že bychom mohli získat druhé místo. Obvykle to bývá tak, že se v kvalifikacích trápíme a ztrátu doháníme v závodech. Kvalifikační výkony jsme potřebovali zlepšit a je pravda, že chlapci v týmu v tomto ohledu přes léto odvedli parádní práci. Sedli jsme si spolu, popovídali si a shodli se, že můžeme být sebevědomější. Je to skvělé. Vždy se snažím soustředit především na závod. Toto je sice pěkný start, ale myšlenkami mířím hlavně k neděli.

Naším cílem musí být stupně vítězů. K těm ovšem vede dlouhá cesta. Musíme zvládnout strategii a dobře se chovat k pneumatikám. Zároveň si nesmíme dovolit dopustit se byť sebemenší chybičky," prohlásil Kobajaši.

Sergio Pérez může být se svou startovní pozicí rovněž spokojen. Se svým monopostem zajel pátý nejlepší čas.  

"Druhé a páté místo v kvalifikaci jsou výborným výsledkem pro náš tým. Osobně úplně spokojený nejsem, protože moje poslední měřené kolo nebylo zrovna povedené. Vůz se choval trochu jinak než ráno, nebo se mi to alespoň zdálo. To nejdůležitější každopádně přijde zítra. Závod na tomto náročném okruhu bude velkou výzvou. Potřebuji dobrý start a bojovat se soupeři přede mnou. Vím, že auto na to má. I z tohoto důvodu si za cíl kladu další stupně vítězů," řekl mladý Mexičan.

Doporučujeme

Články odjinud