Sauber si potvrdil funkčnost vylepšení, v Monaku míří mezi čtyři nejlepší

Sauber si potvrdil funkčnost vylepšení, v Monaku míří mezi čtyři nejlepší

Povzbuzen velmi dobrým výsledkem z Barcelony se Sauber připravuje na Monako s nemalými očekáváními. Kamuj Kobajaši věří, že by mohl bojovat na čele startovního pole.

Kobajaši dojel do cíle španělské Grand Prix pátý, přičemž pokořil mnoho jezdců top týmů. "Nejdůležitější pro nás bylo, že jsme si potvrdili, že náš nový aerodynamický komplet funguje dobře," zhodnotil uplynulý závod.

"Myslím, že jsme se zlepšili ve všech oblastech, ve kterých jsme chtěli. Auto je teď lépe vyvážené v zatáčkách. Co se týče stability, řekl bych, že je zhruba stejná, ale stabilita hodně záleží na traťových podmínkách."

Japonec navíc předvedl několik dobrých předjížděcích manévrů. "Určitě jsem si v Barceloně ve voze víc věřil při předjíždění," potvrdil další z přínosů úprav, které Sauber nasadil. "Také cítím, že díky těm vylepšením teď dokážeme během závodu lépe zvládat pneumatiky. V této oblasti jsme byli dřív trochu slabí."

Teď už je ovšem celý švýcarský tým soustředěný na další závod. Kobajaši věří v další dobrý výsledek. "Monako samozřejmě představuje zcela jiné výzvy než Circuit de Catalunya. V Monaku auto poskakuje na hrbolech, máte přetáčivost i nedotáčivost, když jedete na limitu, a trať neodpouští žádné chyby."

"Myslím, že naše auto bude v Monaku lepší než minulý rok, protože se zlepšilo v pomalých zatáčkách. V roce 2011 jsem tam dojel pátý, takže letos by cílem mělo být vyšší umístění. Ovšem i když v Monaku dostanete nejlepší auto, nakonec hodně záleží na jezdci, aby z něj dostal ty poslední desetiny sekundy."

Doporučujeme

Články odjinud