Sauber si je své kvalifikační slabiny vědom, pracuje na jejím odstranění

Sauber si je své kvalifikační slabiny vědom, pracuje na jejím odstranění

Monopost Sauber C31 je velmi konkurenceschopný v závodech, ale v dosahování lepších výsledků mu brání horší kvalifikační výkony a pozice. To chce tým samozřejmě změnit.

Když závodní šéfinženýr Lotusu Alan Permane jmenoval hlavní konkurenty svého týmu, vynechal Sauber a odůvodnil to tím, že Švýcaři zatím ztrácejí v kvalifikacích, takže za normálních podmínek nemůžou naplno využít svoji závodní rychlost.

"Poměr výkonnosti v kvalifikacích a závodech jsme zlepšili, ale ještě musíme najít výkon v kvalifikacích, protože v nich neobsazujeme pozice, které by odpovídaly rychlosti vozu," uznal šéfdesignér Sauberu Matt Morris v rozhovoru pro Autosport. "My to akceptujeme a soustředili jsme se na to."

První zlepšení by mohlo přijít už v Číně. "Dá se dělat hodně věcí s nastavením," vysvětloval Morris. "Také si do Šanghaje přivezeme pár dílů na vyzkoušení, jelikož tam bude mnohem chladněji než v Malajsii."

Švýcarskému vozu by navíc měly svědčit vlastnosti tratě. "Hodně záleží na okruhu, Malajsie našemu vozu nevyhovovala nejvíce," pokračoval šéfdesignér hinwilské stáje. "Takže je skvělé, že jsme tam získali, co jsme tam získali. Že jsme tam byli konkurenceschopní, je dobré znamení."

Větší úpravy vozu plánuje Sauber stejně jako většina ostatních týmu na Grand Prix Španělska. Změny se dotknou mimo jiné DRS.

Doporučujeme

Články odjinud