Sauber se včera věnoval závodní simulaci, pak jej zastavily technické potíže

Sauber se včera věnoval závodní simulaci, pak jej zastavily technické potíže

Esteban Gutiérrez včera zakončil svůj šestidenní testovací program, jeho poslední předsezonní jízdy se však neobešly bez problémů. Zradila jej totiž technika.

Gutiérrez se během soboty soustředil převážně na simulaci kvalifikačních a závodních jízd. Na okruhu v Montmeló stihl odjet celkem šestaosmdesát kol a jeho nejrychlejší čas, který měl hodnotu 1:22,553, stačil na celkové šesté místo. "Byla to zajímavá zkušenost udělat nějaké kvalifikační a závodní simulace. Měl jsem tak příležitost vidět, jak se vůz chová v kvalifikačních a závodních podmínkách," komentoval Gutiérrez.

Mimo to se Mexičan věnoval také práci s obutím: "Bylo velmi důležité porozumět pneumatikám, zejména tady v Barceloně, kde, jak víme, je velkým problémem opotřebení předních pneumatik. To opotřebení jsme ale každopádně zvládli celkem dobře."

Gutiérrezovy včerejší jízdy nicméně skončily předčasně, jeho vůz postihly technické problémy, které tým nadále vyšetřuje. "Naneštěstí jsme nebyli schopni dokončit závodní simulaci kvůli podezření na únik vody," litoval.      

Pro poslední den letošních předsezonních testů vystřídal Mexičana v kokpitu sauberu jeho týmový kolega Nico Hülkenberg.  

Doporučujeme

Články odjinud