Sauber potvrdil, že pro něj bude příští rok závodit Hülkenberg

Sauber potvrdil, že pro něj bude příští rok závodit Hülkenberg

Dlouho očekáváná zpráva z Hinwilu přišla po Grand Prix Indie, Sauber oficiálně oznámil, že jedním z jeho jezdců bude v roce 2013 Nico Hülkenberg.

"Nica jsme pozorovali delší dobu a jeho výkony jsou velmi přesvědčivé," řekla šéfka týmu Monisha Kaltenbornová. "Platilo to v GP2 a pokračuje to ve formuli 1. Vrcholem byl zisk pole position v Interlagosu 2010 navzdory velmi náročným podmínkám."

"Jasně ukázal, že se dokáže chopit šance, pokud nastane. Ale takové vrcholy jsou jen jedna věc, systematická týmová práce jsou věc druhá. A v této oblasti Nicovi věřím také. Jsem si jistá, že do týmu Sauber zapadne velmi dobře. Těšíme se na spolupráci s ním."

Hülkenberg debutoval ve formuli 1 v roce 2010 u týmu Williams. Pak si musel dát roční přestávku v roli záložního jezdce Force Indie a letos pro tento tým znovu závodí.

"Těším se na spolupráci s týmem Sauber," uvedl. "Je to dobře umístěný tým a velmi konkurenceschopný. Navíc je to tým, ve kterém mladí jezdci opakovaně dosáhli výjimečných výkonů. Já bych tu štafetu chtěl převzít."

"Tým Sauber v současnosti prochází velmi pozitivním vývojem a jsem si jistý, že společně můžeme hodně dokázat. Do té doby zůstanu stoprocentně soustředěný na svoji práci u Force Indie. Chtěl bych poděkovat managementu Force Indie za příležitost vrátit se do formule 1 jako jezdec týmu."

Jméno druhého jezdce Sauber zatím neoznámil.

Doporučujeme

Články odjinud