Sauber potvrdil, že pro něj bude příští rok závodit Gutiérrez

Sauber potvrdil, že pro něj bude příští rok závodit Gutiérrez

Segio Pérez měl pravdu, jeho místo u Sauberu zaujme krajan Esteban Gutiérrez, a stane se tak týmovým kolegou Nica Hülkenberga.

Gutiérrez působil u Sauberu jako záložní jezdec a vzhledem k mexickým sponzorům týmu byla jeho promoce očekávaná. Znamená ovšem konec pro Kamuje Kobajašiho, který se tak ocitl bez místa.

"Esteban je velký talent a teď je na tento krok připraven," řekla šéfka týmu Monisha Kaltenbornová. "Nepochybujeme o tom, že pro rok 2013 máme v Nicu Hülkenbergovi a Estebanu Gutiérrezovi silnou jezdeckou dvojici."

Mexický závodník zaplní místo po svém krajanovi Pérezovi, který odchází do McLarenu.

"Po třech letech práce u Sauberu jsem vděčný za všechnu pozornost, které se mi ode všech v týmu dostalo, a za jejich pomoc, která mi pomohla se postupně vyvinout v jezdce formule 1," děkoval Gutiérrez.

"Po zkušenostech z ostatních závodní sérií, které působily jako příprava na formuli 1, je to začátek skutečné výzvy uspět na vrcholu motorsportu. Bude mi potěšením závodit ve stejném týmu jako zkušený Nico Hülkenberg. Bude pro mě dobrou referencí a bude mě tlačit, abych se rychle přizpůsobil konkurenci ve formuli 1, abychom společně mohli tým rozvíjet tím nejlepším způsobem."

Dosavadní Gutiérrezovu roli záložního pilota převezme Robin Frijns.

Doporučujeme

Články odjinud