Sauber poprvé po třech letech bodoval s oběma vozy

Sauber poprvé po třech letech bodoval s oběma vozy

Sauber slaví na Red Bull Ringu úspěch. V letošní Velké ceně Rakouska se týmu podařilo poprvé po třech letech dojet na bodovaných pozicích s oběma vozy.

Letošní nováček ve formuli 1 Charles Leclerc bodoval popáté z posledních šesti závodů, když dojel na deváté pozici. Bodovanou desítku uzavřel jeho týmový kolega Marcus Ericsson, který tak přidal jeden bod ke svému devátému místu z Bahrajnu.

Pro Sauber je to přitom poprvé od Velké ceny Číny v roce 2015, kdy v jednom závodě bodovali oba jeho piloti. Před třemi lety se to povedlo Ericssonovi a Felipemu Nasrovi.

„Byl to vzrušující den. Poté, co jsem na startu docela vydělal, jsem se po pár kolech propadl a měl před sebou těžkou práci, když jsem se musel probojovat zpět, abych získal nějaké body,“ řekl Leclerc, který tak má na svém kontě už třináct bodů.

„Během závodu se toho hodně událo a předvedl jsem nějaké dobré předjížděcí manévry, dnes jsem si jízdu opravdu užil. Pro tým je skvělé, že oba vozy dojely v nejlepší desítce. Toto je pro nás všechny extra motivace před nadcházejícími závody a těším se na to, co nám nabídnou.“

S výsledkem závodu je spokojený také Ericsson. Leclerc v průběhu závodu pustil Ericssona, který měl na voze čerstvější pneumatiky, aby se pokusil zaútočit na Fernanda Alonsa. Když se mu to nepodařilo, vrátil pozici zpět Leclercovi.

„Byl to skvělý závod. Ve voze jsem se cítil dobře a už od startu závodu jsem měl dobrou rychlost. Naše strategie fungovala. Mechanici předvedli další rychlou zastávku a jsem na tým opravdu hrdý. Pro tým je to skvělý výsledek dojet s oběma vozy na bodech, obzvlášť po obtížné včerejší kvalifikaci. Všichni můžeme být hrdí na to, jak jsme se vrátili zpět. Mám opravdu radost za tým a za sebe, těším se na Silverstone, je to jedna z mých oblíbených tratí,“ řekl Ericsson.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud