Sauber po zlepšení výsledků věří i v lepší finanční situaci

Sauber po zlepšení výsledků věří i v lepší finanční situaci

Tým Sauber věří, že díky svým výkonům ze začátku letošní sezóny Formule 1 má šanci uzavřít smlouvu s řadou nových sponzorů a zlepšit tak svou finanční situaci.

Švýcarská stáj v loňské sezóně poprvé ve své historii nezískala ani bod, letos však po šesti závodech patří Sauberu s 21 body pátá pozice v Poháru konstruktérů.

Bez dalšího vývoje by však podle šéfky týmu Monishy Kaltenbornové mohlo být obtížné současnou pozici týmu udržet.

„Ráda bych, abychom zůstali tam, kde jsme, vím ale, že to bude prakticky velmi obtížné,” řekla Kaltenbornová Autosportu.

„My se ale jen tak nevzdáme a neřekneme, že to bylo hezké, ohlédneme se a budeme jen bránit naši pozici. Budou závody, ve kterých budeme více konkurenceschopní, v některých zase méně. Hodně u nás bude záležet na financích.”

„Samozřejmě, čím víc jich máme, tím více můžeme vyvíjet. Ukázali jsme, že když vyvíjíme, tak to jde docela dobře, a pak můžeme udělat ty kroky.”

I 21 dosud nasbíraných bodů stačilo k tomu, aby se rozjela jednání mezi Sauberem a potenciálními investory.

„Náš start do sezóny pomohl,” přiznala Kaltenbornová. „Probíhá spousta dobrých jednání, vždy je k tomu ale potřeba mnohem více než jen dobrých výsledků. Viděli jsme to v roce 2012. Můžete mít spoustu lidí, kteří vám volají a mluví s vámi, ale uzavřít dohodu je stále velmi obtížné.”

„Snad tato jednání k něčemu povedou a v nadcházejících závodech se na autě objeví více sponzorů.”

Návrat na bodované příčky měl v týmu velký dopad na práci všech jeho členů.

„V mnoha ohledech to pro tým byla velmi obtížná doba, zůstali ale soustředění a pracovali velmi tvrdě. Nebylo to snadné, ale měli motivaci. A já jsem velmi, velmi ráda za celý tým a každého jeho člena, když dosáhneme výsledku, který teď máme.”

„Tým ví, že těžíme maximum z toho, co máme, a dává jim to nový impuls k dalším bojům.”

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud