Sauber plánuje pro Maďarsko vylepšení v oblasti aerodynamiky

Sauber plánuje pro Maďarsko vylepšení v oblasti aerodynamiky

Tým Sauber má v plánu pro Velkou cenu Maďarska nasadit na svůj vůz velký balík aerodynamických vylepšení.

Sauber se v posledních dvou závodech v Rakousku a Velké Británii trápil s výkonností svého vozu. Pro poslední závod před letní přestávkou, kterým je tradičně velká cena na Hungaroringu, ale plánuje největší balík vylepšení v letošní sezóně.

Švýcarský tým se na technický a pomalý okruh spoléhá také vzhledem k tomu, že v letošní sezóně závodí s rok starými motory Ferrari.

„Nevím přesně, co to vylepšení bude obsahovat, měl by to ale být velký krok,“ nechal se slyšet jeden z jezdců Sauberu Marcus Ericsson. „Maďarsko je okruhem, kde vám veškerý přítlak, který máte, pomůže a není to trať tolik závislá na motoru.“

„Mohla by to pro nás tedy být šance. Pokud dokážeme díky vylepšení udělat další krok vpřed, mohli bychom být v té skupině.“

Kromě vylepšení na voze bude mít Sauber v Maďarsku další novinku v podobě Frédérica Vasseura, pro kterého bude závod na Hungaroringu prvním podnikem v nové pozici šéfa týmu Sauber, kde nahradil Monishu Kaltenbornovou.

První velké vylepšení v letošní sezóně rozdělil Sauber do dvou závodů ve Španělsku a Monaku, kde postupně na svůj vůz nasadil novou podlahu, deflektory na bočnicích, zadní brzdové potrubí a další prvky na karoserii. Tým však nedosáhl takového výkonnostního zlepšení, v jaké doufal.

„Snad toto další vylepšení bude fungovat trochu lépe než to, které jsme nasadili dříve, jelikož to nás neposunulo tolik, jak jsme doufali,“ dodal Ericsson.

„Když bude náš vůz fungovat jako v závodě na Silverstonu, tak bychom mohli mít podobnou rychlost jako vozy týmu Haas, a (Stoffel) Vandoorne nebyl o moc rychlejší. Když se nám podaří všechno dobře poskládat, tak na tom nejsme tak špatně.“

Sauber letos získal zatím pět bodů, což jej řadí na deváté místo v Poháru konstruktérů. O tři body méně má poslední McLaren, zatímco na osmý Renault Sauber ztrácí 21 bodů.

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud