Sauber: Odvážný vývoj se občas nevyplatí

Sauber: Odvážný vývoj se občas nevyplatí

Technický ředitel Sauberu Matt Morris vysvětlil, proč se jeho týmu letos nedaří. Přispěl k tomu odvážný vývoj a změna pneumatik.

Hinwilský monopost má na rozdíl od minulé sezóny daleko ke stupňům vítězů. "Jednou z našich slabin je zadní část vozu," popisoval Morris pro Auto Motor und Sport. "To není tajemství. Je to o celkovém chování zadní části vozu, ne konkrétního dílu."

"Problémem je stabilita při brzdění do zatáčky. Těžké jsou pro nás pomalé zatáčky kvůli stabilitě při brzdění. Ale jsme silní v rychlých zatáčkách. Ovšem to už není tak velká výhoda jako loni."

Sauber mezi sezónami svůj vůz relativně hodně přepracoval podobně jako McLaren. A stejně jako britští soupeři se teď trápí. "Když jste odvážní a riskujete, ne vždy se to vyplatí. Ale jsem si jistý, že to brzy vyřešíme," řekl Morris.

Švýcarům moc nenahrály ani změny pneumatik. "Ve srovnání s loňským rokem Pirelli hodně změnilo konstrukci pneumatik. Tvar bočnic pneumatik se změnil. Když se podíváte na loňské pneumatiky, nevypadá to jako velká změna. Ale co se týče aerodynamiky, je to velká změna, hlavně u zadních pneumatik."

"Rychle jsme zjistili, že se kvůli tomu chová jinak difuzor. Je to stejné pro všechny. Ale musíte nejdřív pochopit, co se změnilo, a pak problém vyřešit. Občas je frustrující, že dostanete nové pneumatiky a musíte pracovat a utrácet peníze jen za to, abyste se vrátili tam, kde jste byli."

Doporučujeme

Články odjinud