Sauber očekává v Bahrajnu několikasekundové zrychlení

Sauber očekává v Bahrajnu několikasekundové zrychlení

Adrian Sutil potvrdil, že první testy v Jerezu byly jen seznamovací, a tudíž i naprosto nevypovídající o rychlosti a výkonnostním potenciálu letošních vozů.

Fernando Alonso prohlásil, že jsou nové monoposty mnohem pomalejší, Jenson Button dodal, že nejsou o moc rychlejší než GP2. Sutil ale upozornil, že už v druhých testech budou mnohem rychlejší.

"Ve srovnání s jezděním tam (v Jerezu) to pro nás bude obrovský krok," cituje jezdce Sauberu Autosport. "Doufám, že se se posuneme o pár sekund správným směrem, ale zatím je to jen odhad. Uvidíme, jak rychle se dokážeme zlepšit."

"Od současné situace by se to mělo jen zlepšovat. V továrně leží hodně přítlaku, a jakmile ty nové díly nasadíme, mělo by si to všechno sednout."

Ve Španělsku se týmy jen učily, jak nové vozy fungují. "Ten test byl pro nás spíš jako první vyjížďka. Neměli jsme na autě všechny díly, takže ta specifikace byla velmi, velmi odlišná od té, kterou budeme mít v závodě a také v Bahrajnu."

"V Bahrajnu můžeme začít pořádně testovat za lepších teplot, podmínky se budou víc podobat těm závodním, a snad také budeme mít zcela nový komplet na voze."

Doporučujeme

Články odjinud